SEN SEN OL, O SEN, SENİ BULUR

Umutsuzluğa kapılmaktır çoğu zaman gerçeklere sırt dönüşümüz. Oysaki gerçekler hep bizlerle beraber olacaklar. Onları karşılamak için merasim yapmayız belki ama onlardan da saklanamayız. Köşe kapmaca oynar gibidir bizimle, yarınların bilmecesini sorar, yanıtını bulursan eğer, senden iyisi yok der.

Ya bilinmeyince..? Bir çoğumuz yarınlardan hep endişe ettikçe başarıda da bir adım geri attıklarını hiç düşünemezler. Oysaki başarı gerçeklere bakış açısından geçer. Umut kelimesinin ne anlam ifade ettiğini iyi bilenler düşüncelerine de yansıtırlar. Kaybetmemek için gerçekler bir gün gelecek ve bizleri yakalayacak. Kaçmak kurtuluşun anahtarı olamaz.

Öyleyse sen sen ol, O sen, seni bulur.

Yarından düne dönülmek için arada bu gün var, yarın yok, bu gün ortada, yaşadığın an. Anın zamanı, bulunduğundan itibaren başlarken, kum saati hep üstten aşağı yarınlara akacak. O'na bakmak yerine, vakit kaybetmeden ileriye koşmak. Umudu yakalamak. Onunla dost ve arkadaş olmak, gerçeklere vakıf olmak, geleceği mutlu olarak yakalamak, dimağımızda çikolata tadında haz almak gibisi olamaz.

Bazen kaybettiğimize üzülürken, ' Her şerde bir hayır, her hayırda bir şer vardır." sözünü hatırlamalıyız. Kaybetmenin manası maddiyatla ölçülse de, maddiyat maneviyata galip gelemez. O duygu yaradanın bizlere verdiği en asil duygu. İçerisinde merhametin eseri, şefkatin yumuşaklığı, yardımseverliğin mutluluğu, hayrın yaradanın katında değeri olduğu unutulmamalı. Hangi gönülde, nereden, nasıl doğacağını, nerede, nasıl bizleri bulacağını, kimleri vesile kılacağını sadece o bilir.

Öyleyse sen sen ol, O sen, seni bulur.

Hoca Nasrettin'in fıkraları her hafta hop, hop hopluyor, bende varım diye sayfalarımızda yerini alıyor.

Ne demiş Hoca Nasrettin, Ne demiş....? Ne demişse doğru demiş.

"Senin İşine Akıl Sır Ermez"

"Nasreddin Hoca’nın parası çalınır; o da namazdan sonra parasının bulunması için dua etmeye başlar.

Bu sırada Hoca’nın hemşerilerinden birisi de deniz yolculuğu sırasında fırtınaya yakalanır, o da; “Ya Rabbi, eğer bu fırtınadan kurtulur, sağ salim memleketime varırsam, Hoca Efendi’ye iki yüz akçe vereceğim.” diye dua eder.

Hoca’nın hemşerisi fırtınadan kurtulur. Sağ salim Akşehir’e geldiğinde Hoca’ya iki yüz akçeyi verir. Hoca parayı aldıktan sonra; “Allah’ım, ben bu parayı nerede kaybettim, sen nerede buldurdun, gerçekten senin işine akıl sır ermez.” der."

Bazen aklımızın almadığı olaylara şahit oluruz. Beklentilerimizin bizlere güven vermediği anda ummadık tesadüfler bizleri bulur. Ne demişler 'Körün istediği bir göz allah verdi iki göz' daha fazlasına kavuşabiliriz. İnanmak başarmanın yarısı olduğuna göre önce kendimize olan inancımız tam olmalı.

Umutsuzluğa kapılmamak, cesareti elden bırakmamak, gerçeklere sırt dönmemek, endişe ve tedirginlik yapmamak, zamana hakim olmak, her ne kadarda maddiyat desekte maneviyatı kulak ardı etmemek, dört elle sarılmak, sevdiklerimize sahip çıkmak, vesile olurken, vesile olacaklara da vesile olacağımızı unutmamak gerek.

Sevgili okuyucular okumak, okumak, bilgilenmek, bilgilendirmek elbetteki en güzel birliktelikler. Bu birlikteliklerden doğan verimlilik gönül tarlalarında birer buğday başakları gibi içi dolu dolu olursa, büyür yetişir, yetiştirirse daha da artıracak birlikteliklere vesile olacaktır.

Birliğimiz beraberliğimiz daim olsun.

23 Temmuz 2022 - Şebinkarahisar / Ankara

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Güven Gürbüz - Mesaj Gönder --- Okunma

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Şebinkarahisar Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Şebinkarahisar Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Şebinkarahisar Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Şebinkarahisar Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Şebinkarahisar Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz?
Tüm anketler