ŞEBİN'DEN HAVADİSLER, RÜZGAR GİBİ ESERLER

Şebinkarahisar'dan havadisler, sosyal medyayı sever. Her biri bir yerde gürül gürül eser. Koşanlar, koşturanlar. Coşup coşturanlar. Susup susturanlar. Katıp karıştıranlar. Sarmaş dolaşlar, saç başlar. Ağlayanlar, sızlayanlar. Boş yolda arabasını gazlayanlar. Ne soranlar, ne soruşturanlar. Elini avucunu ovuşturanlar. Ne ararsan var. Başımızı çevirdiğimiz her yerde. Yerde, gökte, suda, denizde. Dünyanın her yerinde. Sevenler sevdirenler, üzenler, üzdürenler. Kaşını gözünü süzdürenler.

En verimli havadislerimiz yerelden gelenlerimiz. Şebin havadislerimizin her biri bir yerlerde rüzgar gibi savruluyor. Şebin havadisçilerimize teşekkür ediyoruz. Yerelden, ulusala uzanan kol iyi iş çıkarıyor. Artık eskisi gibi değil desek yeridir. Habercilik alanında başarılı olduğumuzu inkar etmeyelim. Sosyal medyanın da payı büyük bu konuda. Haber akışı da mükemmel.

Facebook haberciliği yaygınlaştıkça, mahalleler, köyler, seslerini birer birer duyurmaktalar. Öleni, yiteni, uçanı, kaçanı, açılıp, saçılanı, atanı, tutanı, alıp, satanı, reklamı, ilanı vs. vs. ne ararsan var. Varda var. Hangi dalda nasıl uçtuğunuza, nerelerde, nasıl gezdiğinize bağlı olsa da, habercilikte epey bir yol alınsa da, icraatta ne durumdayız noktasında bir mola versek, oturup düşünsek ne olur diye sormakta gerekiyor.

Önemli olan SONUÇ. Birlik, beraberlik, dirlik, huzur, mutluluk amenna. Ya hizmetler, gelişimler, beklentiler, mevcutlar, sorular, sorular. Verilecek yanıtlar. Kimler verecek, nerede duracak, nereye koşacak? Koştular mı koşmadılar mı, saydılar mı, saydırdılar mı, hangi kaleye gol attılar, yoksa gol mü yediler?

Yıllardır söylenenleri söylemektense, söylenmeyenleri de söylesek diyenlerimizde olacaktır. Onların kimler olduğunu çok iyi bilsek de, onlar aslında yerlerinden memnunlar. Fazla söze gerek yok diyenlerimiz yok değildir. Uzadıkça uzatmadan memlekette neler oluyor sorularını özetlemekte fayda var.

Memleketin en bol havadisleri teşviki ziyaretleri. Bol, bol, ziyaretlerdeyiz. Kaynaşma, dayanışma, yardımlaşma nasıl olacak başka? Hizmet edeceklerle, hizmet alacaklar, ne alalar. Elbet istişarelerde olacaklar. Yeni partilerin yeni ilçe başkanları dolduracak meydanları. Mevcutlar kucaklayacak insanları. Renklilikte fayda var. Ne de olsa seçimlere ne kaldı ki şunun şurasında. Güç birlikleri, etkinlikleri, kahvehane sohbetleri, ev ziyaretleri, toplumun zenginlikleri. Bizi ilgilendiren boyutuyla dönüp dolaşıp geldiğimiz nokta sonuçları. Bizlere sonuca odaklı açıklamalar gerekiyor. Gerisi hava, cıva diyenlere yanıt olmalı.

Giresun'un ilçelerine doğalgaz havadisi okudukça ya biz ne olacağız deyip, hop oturup, hop kalkacağız mı..?

İlçe stadı ile ilgili sporseverlerin sesine de kulak vermek lazım.

Tamzara Dokumasının da yine tanıtımına katkı sağlaması amacı ile tarihi binamız Atatürk evi ve müzesi' olarak kullanılan evin zemin katı Kadınlar Dokuyor Atölyesine tahsis edildi.

Eğitimler müthiş. Gün olmuyor ki bir yerlerde eğitim havadisi olmasın. Eğitim seminerleri, toplantıları, etkinlikleri, vs. vs. Mutluyuz, gururluyuz. Eğitim şart. Gençler çok aktifler. İstanbul ayakta. Şebinkarahisarlılar yardımlaşma derneği gençlik kolları sesini duyurmak, etkinlik düzenlemek, katılımcıları çoğaltmak, geziler, burslar, kurslar, derken hızına hız katmakta. Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Şimşek ise yönetim kurulunu da yanına alarak, İstanbul kazan, kepçe, yardımlarla derneği ayakta tutma peşinde. Daha çok hizmet getirmek için gece gündüz hemşehrilerin ziyaretlerinde.

Farklı köy ve mahallelerde yaklaşık 160 dekar alanda Burley tütünü ekimi yapıldı ve gelecek yıl daha da artması beklenmekte.

Eğribel Tüneli iklim şartlarından kaynaklı olumsuz bir durum olmadığı taktirde yılbaşından önce açılacak.

1927 yılında Şebinkarahisar da yapılan ve tarihi varlıklar statüsünde tescillenen İstiklal Çeşmesi Miniatürk'te yerini aldı.

Şebinkarahisar'da resmi koldan yürüyen faaliyetleri de unutmamak gerek. Öğrenci Yurdunda İncelemeler, Bakanlığın desteği ile TİGEM'in sertifikalı buğday tohumu dağıtımı, Belediyenin Fen işleri müdürlüğü ekipleri tarafından, Küpçüler Semti Kavaklar Mahallesi arasındaki yaklaşık 1.5 km mesafeli yol sorunu çözümlendi. Kalenin uzun süredir yanmayan ışıkları Belediye tarafından bakım ve onarımı yapılarak yeniden aydınlatıldı. Giresun'da fındık hasadı ile birlikte Şebin'de kurutmalarına katkılar. vs..vs..vs. Bir çok havadisler umut verici gelişmeler.

Bu yazıda da bir Nasrettin hoca fıkrası yer alır mı acaba diyenler için;

Hem İnsan Dövüyorlar Hem de Zorla Helva Yediriyorlar..

Hoca, günün birinde Konya’da bir helvacı dükkânına girer ve hiçbir şey söylemeden helva yemeye başlar.

Dükkân sahibi; “Yahu arkadaş, kimsin, nesin, para yok pul yok, sen kime danıştın da helvamdan yiyorsun?” der.

Fakat Hoca, bu sözleri duymazdan gelerek helva yemeye devam eder. Dükkân sahibi de para alamayacağı bir adam olduğunu zannederek, Hoca’yı dövmeye başlar. Bu sırada bir taraftan dayak yiyen Hoca bir taraftan da helva yemeye devam eder.

Araya girenlerin de yardımıyla şöyle bir kenara çekilen Hoca; “Yahu bu Konyalıları da anlamak çok zor, hem insanı dövüyorlar hem de zorla helva yediriyorlar.” deyiverir.

Sevgili okuyucular bu fıkrada uydumu diyebilirsiniz. Ancak güzel olan her şey alkış alır elbette. Bazen de neyi yaptığımızdan çok, nasıl yaptığımızda önemli. Yaptıklarımızı beğenmek kadar, yapamadıklarımızı da dile getirmek. Hatamız varsa da kabul etmek, nasıl yaptığımızı da kendimize de sormak, öz eleştiride yapmak durumundayız. Kırmadan, incitmeden, dökmeden, bulandırmadan, sarpa sardırmadan. 'Etrafımızdakilere de yaptılar da nasıl yaptılar..?' dedirtmektense, 'Helal olsun, Allah razı olsun. Bu hayırlı memleket işlerini yapana da yaptırana da' dedirtmek lazım.

Memleket adına güzel haberlere vesile olan tüm dostlara, sevgi ve muhabbetle.

18 Eylül 2022 - Şebinkarahisar / Ankara

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Güven Gürbüz - Mesaj Gönder --- Okunma


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Şebinkarahisar Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Şebinkarahisar Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Şebinkarahisar Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Şebinkarahisar Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Şebinkarahisar Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz?
Tüm anketler