Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerinin yanı sıra Doğu Karadeniz'in İç Anadolu ile bağlantısını en hızlı şekilde sağlayan D865 Karayolu üzerindeki Eğribel Tüneli'nin tek tüpü 1 Aralık Perşembe günü saat 14.00’ten sonra Karayolları tarafından geçen yıl olduğu gibi bu yıl da araç trafiğine açıldı.
İKİNCİ TÜP İÇİN MAYIS AYINA TARİH VERDİ
Eğribel tünelinin kış mevsimi bastırmadan açılması için Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ile bir görüştüğünü hatırlatan Ak Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, “Eğribel Tüneli’nin sağ tüpü kış şartlarında güvenli geçiş sağlamak amacıyla geçici olarak bugün itibariyle trafiğe açılacak. Eğribel Tüneli’nin tamamı ise 2023 yılının Mayıs ayına kadar tamamlanacak ve hizmete açılacaktır. Çalışmalar bu amaçla aralıksız devam etmektedir.” dedi.
GEÇİT 6.5 KM KISALACAK
Kış mevsiminde tipi ve fırtına nedeniyle ulaşımın zaman zaman durduğu Eğribel Geçidi’nde, güvenli ve hızlı ulaşımı sağlayan tünel ile yol 6,5 kilometre kısalacak. Güzergah üzerinde ayrıca, 20 dakikalık zaman tasarrufu sağlanacak.

Ahmet Yeles