SPOR TESİSLERİNİN SAYISI ARTIYOR

Spor İl Müdürü Bulut: “Lisanslı sporcu sayısında ciddi bir yükseliş var. Hedefimiz geleceğin Milli sporcularını bu tesislerden çıkarmaktır.” dedi.

Ahmet Yeles
Ahmet Yeles Tüm Haberleri

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yurdun dört bir yanında sürdürdüğü tesisleşme hamlesi kapsamında Giresun'da inşaat çalışmaları devam eden gençlik merkezi ve spor tesislerin sayısı artmaya devam ediyor.

Çalışmalarına başlanılan Şebinkarahisar İlçesi Futbol Sahası’nda zemin değişimi soyunma odaları, tribün ve aydınlatma yapımı, Çamoluk Spor Salonu yapımı, Eynesil Futbol Sahası sentetik çiminin değiştirilmesi, tel örgülerin yenilenmesi ve aydınlatma yapımı, Alucra Gençlik Merkezi yapım işinin yanı sıra yapımı devam eden Merkez Gazi Caddesi Kitap Kahve ve Genç Ofis binasında ise çalışmalar hızla devam ettiği bildirildi. Ayrıca Keşap İlçe Futbol Sahası tribün ve aydınlatma işi, Piraziz Gençlik Merkezi ve Spor Salonu yapım işi ve Çotanak Spor Kompleksi Sporcu Kamp Eğitim Merkezi ve antrenman salonlarının yapımında sona gelindiği açıklandı.

“DÜNYA, AVRUPA VE TÜRKİYE ŞAMPİYONU BİRÇOK SPORCUMUZ VAR”

Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürü Hasan Bulut yaptığı açıklamada; “Geleceğin Milli Sporcularını bu tesislerden çıkarmaktır. Şuan Giresun'umuz da Dünya, Avrupa ve Türkiye Şampiyonu birçok sporcumuz mevcuttur. Profesyonel spor dallarında başarıyı yakalayacaksak bunun alt yapısı mutlaka amatör sporlara daha fazla önem vermekten geçmektedir." dedi.

Bulut açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Giresun Gençlik Merkezi bünyesinde kurulan Deneyap Teknoloji Atölyesi; özellikle gençlerimizin teknoloji alanında gelişimlerine katkı sağlayarak üretken, yenilikçi bireyler olma yolunda gençlerimizi desteklemek için gençlerin; girişimcilik, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerileri kazanmalarına yönelik tasarlandı. Kurulan Deneyap Teknoloji Atölyesi, Ülkemizin kalkınması için olmazsa olmaz görülen Milli Teknoloji Hamlesinin itici gücünü oluşturarak teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirecektir. Ayrıca Gençlik Merkezlerimiz, Kütüphanesiyle, spor alanlarıyla, diğer faaliyet alanlarıyla başta gençlerimiz olmak üzere herkes tarafından kullanılabilecek. Tüm vatandaşlarımıza hitap edebilecek ve gece gündüz dolup taşabilecek potansiyele sahiptir. Genç ofislerin içerisinde yer alacak olan Kitap Kahveler; Gençlerin bir araya gelmesini, edebi, bilişsel ve sanatsal yönlerinin gelişmesini sağlayarak, gençler arasındaki sosyal ve kültürler arası farkı ve maddi imkânsızlıkları en aza indirecektir. Bu ofisler sayesinde; gençlerimiz gönüllülük faaliyetlerine daha çok katılacak ve bu faaliyetleri destekleyerek ülkemizdeki gönüllülük faaliyetlerinin yaygınlaşmasına ve toplumsallaşmasına katkı sunacaktır."

Ahmet Yeles

19 Ağu 2022 - 13:47 - Spor --- Okunma

Mahreç  Ahmet Yeles


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Şebinkarahisar Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Şebinkarahisar Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Şebinkarahisar Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Şebinkarahisar Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.