Son Savunma Hattı Kafkas Cephesi Şehitleri için Anma Yürüyüşü Düzenlendi

Giresun'da 108 yıl önce Osmanlı-Rus savaşında 2. Kafkas Kolordusu'na bağlı askerlerin şehit olduğu Alucra Dağları'na yüzlerce kişinin katılımıyla vefa yürüyüşü düzenlendi.

Ahmet Yeles
Ahmet Yeles Tüm Haberleri

Alucra Kaymakamlığı, Alucra Vakfı ve Merkez Derneği öncülüğünde 1914-1917 yılları arasında yaşanan Osmanlı-Rus savaşında 2. Kafkas Kolordusu'na bağlı askerlerin şehit olduğu Gümüşhane sınırındaki Alucra Dağları'na "Şehitlere Vefa" yürüyüşü gerçekleştirildi.

Yürüyüşe Alucra Kaymakamı Mustafa Çelik, Alucra Vakfı Başkanı Süleyman Baba, Alucra Merkez Derneği Başkanı Aydın Bodur, siyasi parti temsilcileri, ilçe kurum amirleri, köy dernek başkanları, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Alucra ilçesindeki şehitlikte buluşup dualarla başlayan yürüyüş, Rus işgaline karşı savaşan askerlerin şehit olduğu Alucra Dağı'nda sona erdi. İlçe merkezinden yaklaşık 44 kilometrelik mesafenin ardından ulaşılan Alucra Dağı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunma-sının ardından dualar okunarak, şehit mezarları, askeri hastane ve koğuşlardan kalma kalıntılar ziyaret edildi.

Alucra ilçesinde ikincisi düzenlenen “Şehitlere Vefa” yürüyüşüyle ilgili bilgi veren Alucra Merkez Derneği Başkanı Aydın Bodur, “1914-1917 yılları arasındaki Osmanlı-Rus savaşında 2. Kafkas Kolordusu'na bağlı askerler vatan savunması için Gavur Dağı olarak bilinen Alucra Dağı'nda 2,5 yıl şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Biz hem bu şehitlerimizi anmak hem de bu dağlardaki şehitlerimizin tarihte hak ettiği değeri edinmesi ve unutulmaması için bugün buradayız” dedi.

Kaymakam Mustafa Çelik ise, “Vatan için, bayrak için canlarını feda etmiş şehitlerimizi anmak için buradayız. Kafkas şehitlerimize Alucra Dağları'ndan 'Ey şehitlerimiz sizin bırakmış olduğunuz ideallere, inanca biz de sahibiz. Sizin bıraktığınız idealleri, bıraktığınız yerden devam ettirmek için buradayız. Ey şehitlerimiz, istikbalimiz için, istiklalimiz için milli irademiz için Cumhuriyetimizi koruyup kollamak için biz de zamanı geldiğinde gözümüzü kırpmadan şehit olmak için buradayız' diye haykırmak için buradayız” diye konuştu.

(Alucrahaber.com - Kadir Bekiroğlu)

Haziran'da 150 bin 509 konut satıldı... Ruslar, konutta Türkiye'ye hücum etti!

Mouse kullananlar dikkat!

Covid belirtileri güncellendi: En sık görülen semptomlar

ŞEBİNKARAHİSAR'IN İLK MİMARLIK OFİSİ AÇILIYOR!

Akşener’in, Giresun Programı Belli Oldu

14 KİŞİ MANTARDAN ZEHİRLENDİ

'BAŞIBOŞ İNEKLERE EL KONULACAK'

ŞEBİNKARAHİSAR'DA KORKUTAN KORONA KIRMIZISI

BAĞLAR FESTİVALLE BULUŞTU

SAADET PARTİSİ'NDE İLYAS YILMAZ YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

GİRESUNSPOR'UN 'SAHİL ŞERİTLİ FORMASI' GÜNEY İLÇELERDEN TEPKİ ÇEKTİ!

DURUŞMAYA GİDERKEN TRAFİK KAZASI GEÇİREN GENÇ AVUKAT HAYATINI KAYBETTİ

GİRESUN OTOBÜSÜ TOSYA’DA KAZA YAPTI: 2 ÖLÜ

79 YAŞINDA EVLAT KATİLİ OLDU!

Kayalıklardan düşen yaşlı adamı AFAD ekipleri kurtardı

Ahmet Yeles

#

19 Tem 2022 - 12:50 - Gündem --- Okunma

Mahreç  Ahmet Yeles


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Şebinkarahisar Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Şebinkarahisar Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Şebinkarahisar Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Şebinkarahisar Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.