Şebinkarahisar’ın İl Hakkının İadesi İçin İmza Kampanyası

Şebinkarahisarlı Sanayici ve İşadamları Derneği (ŞEBİNSİAD) Başkanı Müjdat Karayılan, Şebinkarahisar’ın il hakkının iadesi için kamuoyu ve farkındalık oluşturmak amacıyla sosyal medya hesaplarından imza kampanyası başlattı.

Ahmet Yeles
Ahmet Yeles Tüm Haberleri

Düzenlenen imza kampanyası için sosyal medya hesabından çağrıda bulunan ŞEBİNSİAD Başkanı Müjdat Karayılan, "Bildiğiniz üzere 1933 yılında çıkmış olan yasa ile geliri giderinden az olan vilayetler ilçe statüsüne düşürülmüş ve bir haksızlığa uğramışlardır. Bu vilayetlerden sadece Şebinkarahisar hariç diğer iller iade-i itibarlarını alıp tekrar vilayet olmuşken maalesef Şebinkarahisar’ımız itibarını geri alamamıştır." dedi.

Cumhuriyetin 100. yılında bu ayıbı ortadan kaldırmak için change.org üzerinden bir imza kampanyası başlattıklarını aktaran Başkan Karayılan, amaçlarının bölücülük değil 1933 yılındaki haksızlığı ortadan kaldırmak olduğunu bildirdi.

Change.org internet sitesi üzerinden düzenlenen imza kampanyasına "https://chng.it/DkBjrq2V" bağlantı linkinden ulaşılabilir. Change.org internet sitesi dünya genelinde yaygın olan ve herkese çevresinde görmek istediği değişimi gerçekleştirebilmesi için olanak sağlayan ve hızla büyüyen küresel bağlamda dünyanın en büyük imza kampanyası projesi olarak biliniyor.

İmza Kampanyasına Katılarak Kampanyaya Destek Olmak İçin Tıklayınm

Ahmet Yeles

24 Oca 2023 - 13:39 - Gündem --- Okunma

Mahreç  Ahmet Yeles


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Şebinkarahisar Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Şebinkarahisar Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Şebinkarahisar Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Şebinkarahisar Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

- Şebinkarahisar in vilayetlik hakkın hak dir biz hakkımız olanı istiyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ocak 13:39