OKUYAR, "2023 ŞEBİNKARAHİSAR'IN YATIRIM YILI OLACAK!"

Okuyar, Ankara ziyaretiyle ilgili basın açıklaması yayınladı.

Ahmet Yeles
Ahmet Yeles Tüm Haberleri

Ak Parti İlçe Başkanı Nejat Okuyar, geçtiğimiz günlerde Ankara’da yapılan ziyaretlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Başkent'teki ziyaretlerin ardından gazetemize açıklamalarda bulunan Okuyar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, Kültür Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'nın bazı daire başkanlıklarına ziyaret gerçekleştirerek 'Ankara'dan ellerinin dolu döndüğünü' söyledi.

OKUYAR: 2023 ŞEBİNKARAHİSAR'IN YATIRIM YILI OLACAK

Şebinkarahisar'la ilgili bütün yatırım ve hizmetlerin her aşamasını takip etmeye devam edeceklerini de belirten Okuyar, "2023 yılı Şebinkarahisar’ın Eğribel Tünelleri’nin tamamlanarak açılışının yapılacağı, doğalgaza kavuşacağı, dört sulama göletinin de devreye alınarak arazilerin sulanmaya başlayacağı, kangrene dönüşen İstanbul bağlantı yolunun tamamlanacağı, yeni TOKİ projesinin, Gençlik Merkezi, Kütüphane inşaatlarının başladığı, 62 köyümüze içme suyu tedariki sağlayacak Totak Dağı içme suyu projemize başlayacağımız bir yatırım yılı olacaktır." şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Ömer Şentürk ve İl Genel Meclis Üyeleri Uğur Eraslan ve Elaaddin Önal, Ak Parti İlçe Başkanı Nejat Okuyar ile birlikte ilçemizden köy ve mahalle muhtarlarının yanı sıra İstanbul’dan gelen Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları katıldığı ziyaretler kapsamında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli heyet olarak ziyaret edildi.

Ak Parti İlçe Başkanı Nejat Okuyar, gazetemize yaptığı yazılı açıklamada,ilçenin genel talepleri, Belediyenin talepleri ile köy ve mahalle muhtarlarının talepleri iletildiği bildirildi.

Okuyar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile de görüşen heyet, köylerin yerleşik alanlarının tamamının kilitli parke kaplanması, Köylere Hizmet Götürme Birliği araç parkına yeni makinalar alınarak güçlendirilmesi ve ilçemize yeni bir Emniyet Müdürlüğü binası yapımı talepleri iletildiğini aktararak bu 3 isteğin de onaylayarak ilgili kurumlara gereken talimatların verildiğini iletti.

İLK ZİYARET CANİKLİ'YE

Başkan Okuyar, yaptığı yazılı açıklamada, "Ak Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen ilk ziyarette Genel Başkan Yardımcımız Nurettin Canikli'ye, ilçenin genel talepleri, Belediyemizin talepleri ile köy ve mahalle muhtarlarımızın talepleri iletildi.Bakanımız bu talepleri tek tek ilgili bakanlık ve kurumlara anında ileterek çözümü noktasında destek istedi. Ardından yine ilçe ve köylerimizin ortak taleplerini iletmek üzere İçişleri Bakanı’mızdan aynı gün içerisine randevu alarak talepleri direkt muhatabı olan İçişleri Bakanı’mıza iletme imkanı sundu." dedi.

BAKAN SOYLU HEYETİ KABUL ETTİ

Şebinkarahisar heyeti, Ankara ziyareti kapsamında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile de görüşme imkanı buldu.

Okuyar, "İçişleri Bakanlığı’nda heyetimizle bizleri kabul eden Bakanımız sayın Süleyman Soylu'ya ilettiğimiz köylerimizin yerleşik alanlarının tamamının kilitli parke kaplanması talebimize, Köylere Hizmet Götürme Birliği araç parkımıza yeni makinalar alınarak güçlendirilmesi ve ilçemize yeni bir Emniyet Müdürlüğü binası yapımı taleplerimizin üçünü de onaylayarak ilgili kurumlara gereken talimatları vermiştir." ifadelerini kullandı.

Okuyar, bu görüşmelerle ilgili olarak Ankara ziyaretlerinden ellerinin dolu döndüğünü aktararak, "İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu’ya ve yaklaşık üç saat boyunca tek tek muhtarlarımızı dinleyen, sorunlarımızı ilgili kurumlara aktaran ve İçişleri Bakanı’mızla aynı gün içerisinde bizleri görüştürerek bu imkanı sağlayan sayın Nurettin Canikli Bakanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

GENÇLİK MERKEZİ PROJESİNE 8 MİLYON HİBE

Bakan Soylu ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Canikli'nin yanı sıra Belediye Başkanı Ömer Şentürk ile birlikte bir takım ziyaret daha gerçekleştirdiklerini de aktaran Okuyar, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’ndan da gençlik merkezi yapımı için Belediye'ye 8 milyon liralık hibe aktarımı yapıldığını söyleyerek, Kültür Bakanlığı Kütüphaneler Genel Müdürlüğü’nden de yeni kütüphane yapımı için de yapım sözü aldıklarını aktardı.

CEZAEVİ İHALESİ

Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda da görüşmeler yaptıklarını vurgulayan Okuyar, "Fesih edilen cezaevi projesinin yeniden ihale edilmesi için bütün hazırlıkların tamamlandığı bu konuda bakanlık tarafından edilecek ihale talimatının beklendiği bilgisini aldık.Bunu da yine Canikli Bakanımızın, Adalet Bakanı ile yaptığı görüşmeler sonrası,en kısa sürede ihalesinin gerçekleşeceği bilgisini aldık." ifadelerini kullandı.

Ahmet Yeles

25 Eki 2022 - 12:40 - Gündem --- Okunma

Mahreç  Ahmet Yeles


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Şebinkarahisar Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Şebinkarahisar Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Şebinkarahisar Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Şebinkarahisar Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.