İşletmelere ek destek talebi

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, açıklanan 8 bin 500 lira net asgari ücretin hayırlı olmasını temenni ederek, “Üretim gücümüzün ve istihdamın sürdürülebilir olması adına işletmelerimize ilave destek sağlanmasını talep ediyoruz” dedi.

Ahmet Yeles
Ahmet Yeles Tüm Haberleri

Çakırmelikoğlu, yaptığı açıklamada, istihdamın sürdürülebilir olması adına işletmelere ilave destek sağlanmasının şart olduğunu ifade ederek, istihdam teşvik süresinin de bir yıl daha uzatılmasını istedi.

Koronavirüs salgını gerekçesiyle ekonominin ayakta kalabilmesi, istihdamın yükseltilmesi adına uygulamaya alınan ilave istihdam teşvikinin de ay sonu itibariyle sona erdiğini hatırlatan Çakırmelikoğlu, “Pandeminin ardından yaşanan ekonomik çalkantı sürecinin etkilerinin devam ettiği günümüzde ilave istihdam teşviki süresi en az bir yıl daha uzatılmalıdır” talebinde bulundu.

Çakırmelikoğlu, şunları kaydetti:

“İstihdamın korunması ve artırılması kapsamında işverenlere prim ve vergi desteğini düzenleyen ilave istihdam teşviki süresi 31 Aralık 2022 tarihinde son bulmaktadır. Bu teşvik ile bir önceki yılın ortalama sigortalı sayısına ilave istihdam edilenler için sağlanan prim desteği uygulaması bulunmaktadır. Dolayısıyla mevcut istihdamın korunması ve ilave istihdam açısından teşvik süresi 2023 yıl sonuna kadar uzatılmalıdır.”

Ahmet Yeles

30 Ara 2022 - 14:45 - Ekonomi --- Okunma

Mahreç  Ahmet Yeles


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Şebinkarahisar Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Şebinkarahisar Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Şebinkarahisar Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Şebinkarahisar Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.