Et satış fiyatlarının belirlenmesi konusunda tartışmalara da neden olan toplantıda bu dönemde ortalama rafa geliş maliyetinin 167 lira olduğu hesaplanırken, tüketiciye satış fiyatının kıymanın satış fiyatının 185 lira, kuşbaşı etin fiyatının ise 195 lira olarak mutabık kalındığı öğrenildi.
Et ve et ürünlerinin rafa geliş fiyatları da hesaplanarak üretici ve tüketiciyi bir noktada buluşturmak istediklerini belirten Şebinkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Oktay Alp, fiyatlarda mutabık kalındığını ve Giresun Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği'ne de yazılı başvuruda bulunduklarını aktardı.
Kıyma ve kuşbaşıda 15'er lira zamda mutabık kalındı
Şebinkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası öncülüğünde Belediye Meclis Toplantı Salonunda bir toplantı gerçekleştirildi. İlçemizdeki et fiyatlarının ani bir şekilde yükselmesi nedeniyle vatandaşların tepki gösterdiğini dile getiren Oda Başkanı Oktay Alp toplantıda yaptığı konuşmada, "Oda olarak bu belirsizliğe el atma gereği duyduk. Etler şuanda 170-180 lira arası değişiyor. Ancak bu fiyatlarla ilgili olarak onayladığımız bir durum yok. Burada hem üretici hem de tüketici temsilcileri ile bir araya gelerek makul bir fiyat üzerinde duralım." dedi.
Alp, et fiyatlarıyla ilgili Oda'da kasaplarla da bir araya geldiklerini aktaran Alp, "Kıymanın kilogramının 185 lira, kuşbaşının kilogramının ise 195 liradan satılması için mutabık kaldı. Bu konuda da Giresun Esnaf Sanatkar Odaları Birliği ile de görüşerek tekliflerimizi yazılı olarak yaptık. Buradan gelen cevabı bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
Bu toplantının güzel bir başlangıç olduğunu dile getiren Alp, bu konuda lokantalarla da görüşmeler yapacaklarını sözlerine ekledi.
BÜYÜKBAŞ SAYISI AZALDI
İlçe Tarım Müdürü Kamil Çakır ise yaptığı konuşmada ilçede 29 bin bandında olan büyükbaş hayvan sayısının güz dönemi itibari ile 26 bin 500'e düştüğünü söyleyerek hayvanın azlığı et fiyatlarında yükselme getireceğinden endişe ettiklerini ifade etti.
Toplantıya Belediye Başkan vekili Kamile Portakal, İlçe Tarım Müdürü Kamil Çakır, Ziraat Odası Başkanı Muhlis Arslan, ilçedeki kasap ve yem sektörlerinde çalışan esnaf ve vatandaşlar katıldı.

Ahmet Yeles