Kar bastırdı, son yaylacılar da sürüleriyle yollara düştü!

Yurt genelini etkisini artıran kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yayla göçleri başladı. Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle son yaylacılar da küçükbaş hayvanlarıyla göç etmeye başladı.

Mahmut Ahmet Yeles
Mahmut Ahmet Yeles Tüm Haberleri
Haber albümü için resme tıklayın

Şebinkarahisar'ın yüksek kesimlerinde bulunan yaylalara yaz aylarında hayvanlarını otlatmak için giden yaylacılar, kar yağışının başlamasıyla birlikte dönüş yoluna geçti.

KAR YAĞIŞI ALTINDA DÖNÜŞ YOLU

Yaylacılar, karların bastırmasıyla birlikte hayvanlarını da toparlayıp, kar yağışı altında dönüşe başladı. Köylerine dönen yaylacılar yollarda sürüleriyle fotoğraflara yansıdı.

Yaylacılardan bazıları, kar yağışı nedeniyle yaylalarda mahsur kalmamak için erkenden dönüş kararı aldıklarını söyledi.

Yaylacılar, dönüş yolculuğunda da dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, yolların karla kaplı olabileceğini ve buzlanma riski bulunduğunu hatırlattılar.

21 Kas 2023 - 12:30 - Gündem --- Okunma

Muhabir  Mahmut Ahmet Yeles


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Şebinkarahisar Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Şebinkarahisar Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Şebinkarahisar Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Şebinkarahisar Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.