Giresun'un o ilçesindeki tarihi köprü görenleri hayran bırakıyor! Bu köprü zikzak çiziyor!

Giresun'un Çamoluk İlçesinde bulunan Trak Köprüsü, yapısıyla dikkat çekiyor. Yapılış tarihi bilinmeyen bu köprünün direkleri doğal kayalardan oluşuyor ve zikzaklı oluşuyla görenlerin ilgisiyle karşılaşılıyor. Rumlar döneminden kalma köprü hala kullanılıyor. Ama zikzak çizerek!

Mahmut Ahmet Yeles
Mahmut Ahmet Yeles Tüm Haberleri
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Çamoluk'a bağlı Sarpkaya Köyünde Trak Mahallesinde bulunan köprü, hem ayakları hem de görüntüsüyle farklılığını ortaya koyuyor.

BU KÖPRÜNÜN AYAKLARI KAYA, YOLU ZİKZAKLI

Eskiden Rumların yaşadığı bu bölgede kullanılan ve yapılış tarihi bilinmeyen Trak Köprüsü bilinen standart düz köprülere benzemiyor. Yıllar önce dere içinde düşen 2 farklı kaya üzerine yapılan köprünün ayakları taş üzerine konulduğu için yolu da eğri!

TAŞ ÜZERİNE KURULMUŞ

Sarpkaya Köyü Muhtarı Salim Sarıdoğan, Yeni Şebinkarahisar'a yaptığı açıklamada köprünün eskiden tahta olduğunu, bir ayağının ise ardıç  ağacından yapıldığını söyledi.

2010 yılından sonra ise köprünün yapısı değiştirilmeden beton olarak yapıldığını belirten Muhtar Sarıdoğan, köprünün bir ayağının da ardıç ağacından köprü ayağı yapıldığını da sözlerine ekledi.

Sarıdoğan, açıklamasında şöyle konuştu:

"Yapılış tarihini bilmiyoruz ama eski tarihi bir köprü olduğunu biliyoruz. Çocukluğumuzda sadece insanlar ve hayvanlar geçiyordu. Ayakları kesme taştan örülüydü. 2010 yılından sonra da beton olarak yaptırdık. 2010 yıllarından sonra yolu beton olarak yapıldı. Şimdi ise küçük araçlar da geçebiliyor."

TAŞLAR BAŞKA YERDEN YUVARLANMIŞ

Köy Muhtarı Sarıdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü "Büyüklerimiz söylüyor, Oradaki iki büyük kaya başka yerden yuvarlanmış. O zamanından sonra köprü yapılmış. Kaç yıllık olduğu bilinmiyor."

YA TRAK KÖPRÜSÜNDEN GEÇECEKSİN, YA SIRAT KÖPRÜSÜNDEN"

Eskiden o bölgede Rumların yaşadığını belirten Sarıdoğan, "Büyüklerimiz "Ya Trak Köprüsünden geçeceksin ya sırat köprüsünden." derdi. Belki de o günün şartlarında köprüden geçmek daha da zordu, bilinmez. Irmak suyu yükselince diğer köprülerden geçmek zordu ve köylüler bu köprüyü tercih ediyordu." dedi.

25 Eki 2023 - 17:30 - Gündem --- Okunma

Muhabir  Mahmut Ahmet Yeles


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Şebinkarahisar Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Şebinkarahisar Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Şebinkarahisar Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Şebinkarahisar Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.