Giresun'da tarihi bisiklet turu! 110 kilometrelik zorlu yollardan geçtiler!

Cumhuriyetin 100. yılında Giresun'dan Şebinkarahisar'a 100 kilometrelik bisiklet turu kapsamında 15 sporcu, 110 kilometrelik yolu yaklaşık 5 saatte tamamladı. Sporcular engebeli yolları güçlükle aşmayı başardı ve tüm sporcular turu tamamlayarak ilçeye ulaştı.

Mahmut Ahmet Yeles
Mahmut Ahmet Yeles Tüm Haberleri
+7
Video için play'e tıklayın

Giresun'da Cumhuriyetin 100. Yılı Bisiklet Etkinliğine 15 sporcu katıldı. Bugün saat 10.00'da Giresun Atatürk Meydanı’ndan start alan sporcular 110 kilometrelik zorlu yolları aşarak Şebinkarahisar'a ulaştı.

Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Cumhuriyetin 100. yılında 'Şebinkarahisar Bisiklet Turu' düzenlendi. 15 sporcu, zorlu yolları aşarak Şebinkarahisar'a 5 saat gibi kısa bir sürede vardı.

BELEDİYE BAŞKANI ŞENTÜRK'E TÜRK BAYRAĞI VERDİLER

Saat 15.00'de Şebinkarahisar'a ulaşan sporcular taşıdıkları Türk Bayrağını, Kent Meydanındaki bitiş çizgisini geçerek Belediye Başkanı Ömer Şentürk'e teslim ettiler.

4 SAAT 40 DAKİKADA BİTİRDİK

Sporculardan Emre Genç, "Zorlu bir etaptı, Şebinkarahisar etabı, 110 kilometrelik etabı yaklaşık 4 saat 40 dakikada çıktık. 15 sporcu ile başladık ve fire vermeden tamamladık. Güzel bir etaptı ama yorucu bir etaptı yer yer 1.800 metrelere çıktık. Sporcular için zor bir etaptı ama  alışık olduğumuz şeydi çok da yorulmadık açıkçası. 

YOLCULUKTA OLUMSUZ BİR DURUM OLMADI

İnişli çıkışlı olması biraz yordu. Çıkışlarda keyif alarak çıkıyoruz, inişlerde de kendimizi dinlendirdiğimiz için bu 110 kilometre içerisinde olumsuz bir durum hissetmedik. 

MANZARAYA HAYRAN KALDIK

İlk defa bu yolu kullanıyoruz. Daha önce yine Eğribel Geçidine kadar çıkmıştık Ama bu sefer manzara bizi gerçekten çok cezbetti. Hayran kalarak geldik. Yine geldik Şebinkarahisar'ın kalesi vesaire hepsi çok güzeldi. Manzara çok güzeldi izleye izleye geldik hayran kaldık. 

22 Eki 2023 - 15:20 - Spor --- Okunma

Muhabir  Mahmut Ahmet Yeles


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Şebinkarahisar Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Şebinkarahisar Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Şebinkarahisar Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Şebinkarahisar Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.