Alucra'da Öğrencilerden İsrail Protestosu

Giresun'un Alucra ilçesinde Hacı Osman Erilli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'de el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği saldırılara tepki olarak protesto gösterisi düzenledi.

Büyütmek için resme tıklayın

Gösteride Türk ve Filistin bayrakları taşındı

Okul önünde başlayan yürüyüş Hürriyet Caddesinden seçilerek Alucra Nurettin Canikli meydanına kadar sürdü. Yürüyüşte öğrenciler, Türk ve Filistin bayrakları taşıyarak tekbir getirdi, "Kudüs İmtihanımızdır", "Kudüs Kırmızı Çizgimizdir", "Kudüs Sevdamız Kudüs Davamızdır" yazılı pankart açtı.

Filistin'e yapılan Bu Zulüm Sonlandırılsın

Okul öğrencilerinden Mehmet Ali Karalı bir konuşma yaparak, İsrail'in 16 yıldır Gazze Şeridi'ne kuşatma altında tuttuğunu ve son olaylarla sivillerin bulunduğu hastaneyi bombaladığını hatırlattı.

Karalı, "Alucra halkı olarak İsrail'in bu barbar saldırılarını kınıyor ve her geçen gün saldırılarını artıran, daha fazla sivili ve çocuğu hedef alarak katleden Katil İsrail'e, caydırıcı yaptırım ve müdahalelerle baskı ve zulmü bir an önce sonlandırılmasını" dilediğini söyledi.

Kaynak: Alucrahaber.com

20 Eki 2023 - 21:15 - Gündem --- Okunma


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Şebinkarahisar Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Şebinkarahisar Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Şebinkarahisar Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Şebinkarahisar Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.