Giresun'da bu da oldu! Taşıma suyla, gölet dolduracaklar!

Giresun İl Özel İdaresi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Yağlıdere Gölyanı Obası'ndaki doğal göletin eski görünümüne kavuşması için önemli bir adım atıldı. 4 bin 500 metre uzunluğunda su isale hattı projesi başarıyla tamamlandı ve gölete su sağlandı.

Haber  Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri
Büyütmek için resme tıklayın

İl Özel idaresi, Giresun’un gözde turizm merkezlerinden biri olan Yağlıdere Gölyanı obasının eski görünümüne kavuşması için başlattığı çalışma sürüyor.

Gölyanı obasında kaybolmaya yüz tutmuş doğal göletin eski görünümüne kavuşması için su isale hattı çalışması bitti, göle su bağlandı ve gölün eski görünümüne kavuşması için artık sayılı günler kaldı.

Su isale hattı projesi 4 bin 500 metre uzunluğunda yapıldı. İçmesuyu hattı boyunca hesaplanan kotlara yine 4 adet maslak yapımı tamamlandı. Proje kapsamında 1 adet su alım yapısı ile çeşitli çap ve ebatlarda 4 bin 200 metre Boru alımı yapıldı.

Giresun Turizmine ve tabiatı korumaya yönelik olan, bu çalışma ile Turizmin canlandırılmasına büyük katkı sağlanmış olunacak.

06 Eki 2023 - 19:20 - Gündem --- Okunma

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Şebinkarahisar Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Şebinkarahisar Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Şebinkarahisar Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Şebinkarahisar Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Muhtar Muhammet - Giresun merkeze bağlı batlama vadisinde bulunan bir çok köyde büyük su sorunu varken kurumaya başlayan göl için yapılan bu masraf bence çok büyük israf

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 08 Ekim 07:07